Składniki:
- 1 ½ łyżeczki sproszkowanego chili
- łyżka natki pietruszki
- ½ łyżeczki czosnku granulowanego
- ½ łyżeczki cebuli granulowanej
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 3 szkl cukinii pokrojonej w plasterki
- 450 g pomidorów
- ¼ szkl bułki tartej
- łyżka oleju roślinnego
Sposób wykonania:
Chili wymieszać z natką pietruszki, czosnkiem, cebulą, solą oraz pieprzem.
Następnie cukinie rozłożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
Na cukinii rozłożyć pomidora również pokrojonego w plastry i posypać połowa mieszanki przypraw.
Ponownie układać warstwami cukinii, pomidora posypując mieszanką przypraw.
Wierzch posypać bułką tartą i skropić olejem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 40 minut bez przykrycia.