Składniki: cebula 2 łodygi selera naciowego ząbek czosnku łyżeczka suszonego tymianku łyżka oliwy z oliwek liść laurowy 2 ½ szkl wody 1 szkl ryżu gałązka tymianku Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebulę, seler, czosnek i tymianek. Gdy cebula się zeszkli dodać liść laurowy oraz wodę. Doprowadzić całość do wrzenia, wówczas wrzucić ryz. Gotować…
Tag: warzywne
Porady i Ciekawostki
Tuńczyk, ryż i groszek
by Tomasz Rzepecki • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ szkl wrzątku drobiowa kostka rosołowa 300 g mrożonego groszku 1 ½ szkl gotowej zupy serowej puszka tuńczyka 3 szkl ugotowanego ryżu Sposób wykonania: Do rondelka wlać wrzątek w którym rozpuścić kostkę rosołową. Następnie wrzucić groszek i doprowadzić do wrzenia. Wówczas dodać tuńczyka i ponownie zagotować. Dodać ryż, wymieszać i zdjąć z ognia…
Porady i Ciekawostki
Owoce morza z pomidorami
by Maja Bilińska • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Kiełbasa na kolacje z papryką
by Ilona Suchecka • • 0 Comments
Składniki: 4 czerwone ziemniaki 4 surowe białe kiełbasy cebula zielona papryka czerwona papryka Sposób wykonania: Ziemniaki pokrojone w kostkę i kiełbasę pokrojoną w plastry wrzucić do rondelka. Zalać całość wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie zlać wodę i dodać do garnka posiekaną cebulę i…
Porady i Ciekawostki
Zapiekanka z kapusty kiszonej
by Alina Wojtowicz • • 0 Comments
Składniki: 45 dag białej kiełbasy cebula 2 jabłka 75 dag kiszonej kapusty 1 szkl wody ½ szkl brązowego cukru 2 łyżeczki nasion kminku natka pietruszki Sposób wykonania: Na rozgrzanej patelni podsmażyć posiekana cebulę oraz kiełbasę. Następnie dodać obrane i pokrojone na ćwiartki jabłka, kiszoną kapustę, kminek, wodę oraz cukier. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do…