Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: warzywne

Befsztyk z pomidorami

Składniki: 1 kg wołowego udźca ¼ szkl mąki ½ łyżeczki soli ½  łyżeczki mielonego pieprzu 3 łyżki oliwy z oliwek 2 szkl posiekanych pomidorów ½ łyżeczki oregano 1/8 łyżeczki musztardy łyżka posiekanej natki pietruszki czosnek Sposób wykonania; Wołowinę pokroić na porcję, które lekko rozbić tłuczkiem. Następnie oprószyć je mąką, solą oraz pieprzem po czym obsmażyć…

Ziemniaki z mięsem

Składniki: 4 łyżki masła 3 cebule 3 szkl ugotowanej wołowiny 4 ziemniaki 350 ml bulionu łyżka sosu Worcester sól pieprz resztki sosu z obiadu resztki warzyw z obiadu Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekana cebulę po czym dodać mięso, ziemniaki pokrojone w kostkę. Wlać bulion i dodać sól, pieprz i sos Worcester do smaku.…

Ryż zapiekany po toksańsku

Składniki: 45 dag mielonej wołowiny 2 łyżki selera naciowego 2 cebule 2 zielone papryki puszka pokrojonych pomidorów ½ szkl białego ryżu łyżka sproszkowanego chili Sposób wykonania: Na rozgrzanej patelni zarumienić mięso, wówczas dodać drobno posiekany seler, cebulę i paprykę. Całość dokładni wymieszać i poddusić. Następnie dodać pomidory, ryż i chili. Ponownie wymieszać i dusić pod…

Chili bezmięsne

Składniki: łyżka oliwy z oliwek 2 cebule łyżeczka kuminu ½ łyżeczki cynamonu 4 ząbki czosnku puszka pomidorów 1/3 szkl wody łyżka sosu tabasco sól szkl kaszy bul gur 500 g czerwonej fasoli z puszki Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekać cebulę, wówczas dodać kumin, cynamon oraz czosnek. Całość dokładnie wymieszać i wlać zalewę z…