Składniki:
- ½ kg bakłażana
- 6 dag oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła
- ½ szkl bulionu warzywnego
- 15 dag koncnetrat pomidorowego
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 15 dag topionego sera
- sól
- pieprz
Składniki: 1 cukinia 1 kostka bulionu warzywnego 2 łyżki masła 1 cebula 1 ząbek czosnku szczypta mielonego ziela angielskiego szczypta białego pieprzu szczypta suszonego imbiru 1 łyżeczka posiekanej kolendry 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę. Następnie wlać 1 litr gorącej wody z rozpuszczoną w niej kostką…
Składniki: 2 pomidory 1 ogórek 1 papryka czerwona 1 cebula 1 łyżka posiekanej natki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Pomidory pokroić na cząstki, ogórka w plasterki a paprykę w kostkę. Razem wymieszać, dodając krążki cebuli oraz posiekaną natkę pietruszki. Następnie oliwę z oliwek wymieszać z łyżką wody,…