Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: warzywne

Warzywa z patelni

Składniki: 2 ziemniaki cebula czerwona papryka bakłażan cukinia 2 pomidory 4 łyżki oliwy sól Przygotowanie: Pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy do zrumienienia. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do ziemniaków. Smażymy, aż cebula się zrumieni. Cukinię i bakłażana również kroimy w kostkę i wrzucamy do ziemniaków z warzywami.…

Kapusta z fasolą

Składniki: 1 kg. kiszonej kapusty 20 dag. fasoli 5 dag.  suszonych grzybów 2 cebule sól pieprz łyżka vegety 20 dag. wędzonego boczku Przygotowanie: Fasolę moczymy kilka godzin w wodzie. Następnie gotujemy w tej samej wodzie co się moczyła. Suszone grzyby moczymy i odstawiamy. Boczek i cebulę drobno kroimy i podsmażamy. Dodajemy namoczone i pokrojone grzyby,…

Smażone pomidory polane sosem

Składniki: 2 pomidory 1/2 szkl. mleka sól pieprz 4 łyżki oleju 3 łyżki mąki Sposób przygotowania: Pomidory pokroić na grube plastry. Posypać solą, pieprzem i obtoczyć w mące. Smażyć na oleju, aż się zrumienią. Do tłuszczu, który został na patelni dodać taką samą ilość mąki i dobrze wymieszać. Dodać ciepłe mleko i gotować do zgęstnienia,…

Bób w orzechowym sosie

Składniki: 50 dag.bobu 15 dag. sera żółtego 1/2 pęczka natki pietruszki 3 ząbki czosnku 10  orzechów  włoskich 5 łyżek oliwy pieprz sól Sposób przyrządzenia Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, osączamy  i obieramy ze skórek. Sos: wszystkie składniki miksujemy w blenderze. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z bobem. Przepis na konkurs Godin nadesłany…