Składniki: 100 g paksoi 2 marchewki 4 grzyby shiitake 1 łyżka oleju roślinnego 600 ml dashi Sposób wykonania: Obrane marchewki i paksoi pokroić w paski a grzyby w kostkę po czym usmażyć razem na grillu posmarowanym olejem. Gdy warzywa i grzyby staną się chrupkie podawać zalane dashi.
Tag: warzywne
Listy
Łódeczki z cykorii z serem, salami i pomidorami
by Dagmara • • 0 Comments
Składniki: cykoria plasterek szynki plasterek sera 2 plasterki salami pomarańcza kilka oliwek 2 łyżki majonezu ½ pomidora Sposób wykonania: Cykorię przekroić na pół. Następnie położyć na nich po plasterku szynki, sera i salami, kawałek pomarańczy, pomidora i oliwki. Udekorować keksem majonezu.
Listy
Farsz pomidorowo- orzechowy do indyka
by Paulina Maj • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula pęczek kolendry 2 ząbki czosnku 10 dag suszonych pomidorów 10 dag orzeszków zimnych 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu chili Sposób wykonania: Cebule, kolendre oraz czosnek posiekać. Dodać do nich pomidory oraz orzechy i całość dokładnie zmiksować. Następnie nie przerywając mieszania dodawać stopniowo sos sojowy. Na koniec doprawić sosem chili.
Listy
Farsz warzywny do indyka
by Paulina Maj • • 0 Comments
Składniki: 20 dag brukselki 1 cebula 1 marchewka łyżka masła 2 jajka łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Brukselkę, cebulę oraz marchewkę pokroić na małe kawałki, po czym przesmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie zalać je roztrzepanymi jajkami, wymieszanymi z posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Trzymać…
Listy
Cukinia w serowym sosie
by Justyna Ciuła • • 0 Comments
Składniki: sól cukinia 4 ząbki czosnku 1 pęczek bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek 350 g sera ricotta pieprz 40 g startego parmezanu Sposób wykonania: Oczyszczoną cukinie zblanszować we wrzącej wodzie około 3 minut po czym ja odcedzić i pokroić w plastry, które przesmażyć jeszcze na rozgrzanej oliwie. Po minucie dodać posiekany czosnek, posiekaną bazylię…