Składniki: 3 saszetki zielonej herbaty 3 łyżki soku z selera 3 łyżki soku z cytryny miód Przygotowanie Zieloną herbatę zalać 3/4 l wrzątku, pozostawić na 5 min do naciągnięcia. Następnie torebki wyjąć, a do herbaty wlać sok z selera i sok z cytryny, doprawić miodem, wymieszać. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Tag: warzywne
Listy
Glazurowany pasternak z groszkiem
by Ewa Danisz • • 0 Comments
Składniki: 400 g pasternaku ½ pęczka cebulki 300 g groszku cukrowego 3 łyżki oleju arachidowego sól pieprz gałka muszkatołowa mielona gorczyca 4 łyżki syropu klonowego Sposób wykonania: Cebulę posiekać, pasternak pokroić na mniejsze kawałki i razem z groszkiem przesmażyć na rozgrzanym oleju około 4 minut. Po tym czasie doprawić warzywa do smaku i wyjąć z…
Listy
Dynia duszona ze szpinakiem
by Łucja Augustynek • • 0 Comments
Składniki: 600 g dyni 100 g szpinaku 4 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki miodu 8 łyżek sosu sojowego Sposób wykonania: Dynie pokroić w kostkę, którą przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać sos sojowy oraz miód. Całość dokładnie wymieszać i nadal gotować do zgęstnienia. Wówczas dodać szpinak . Delikatnie wymieszać i dusić kilka minut aby szpinak…
Listy
Szparagi z pomidorami i cytryną
by Kinga Nadrowska • • 0 Comments
Składniki: 500 g szparagów 1 cytryna sól pieprz 100 g pomidorów koktajlowych Sposób wykonania: Z cytryny wyciąć 4 plasterki a z reszty wycisnąć sok. Następnie ze szparagów odciąć zdrewniałe końce, pokroić je na mniejsze kawałki i przeszyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać sok z cytryny. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wówczas…

