Składniki: 40 dag kapusty włoskiej 1 pomidor 1/8 l majonezu natka pietruszki sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym oprószyć sola i odstawić na 0 minut. Po tym czasie odcisnąć powstały sok. Dodać do niej pomidory pokrojone w kostkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość delikatnie wymieszać, dodając majonez.
Tag: warzywne
Listy
Botwina z serem owczym
by Ela • • 0 Comments
Składniki: 500 g botwiny 1 pęczek cebulki 2 ząbki czosnku pieprz gałka muszkatołowa 250 g sera owczego Sposób wykonania: Botwinę gotować około 3 minut w osolonej wodzie po czym ja odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie dodać do niej posiekany czosnek i cebule. Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na sam…
Listy
Rzodkiewka na szybko
by Kinga Skoneczna • • 0 Comments
Składniki: 4 pęczki rzodkiewek 1/8l śmietany 1 łyżka posiekanego koperku sól Sposób wykonania: Opłukane rzodkiewki pokroić w plasterki a koperek posiekać. Razem wymieszać. Polać śmietaną i doprawić do smaku solą.



