Składniki: 2 pęczki rzodkiewek 2 łyżki masła sól cukier Sposób wykonania: Rzodkiewki oczyścić po czym wrzucić je do 500 ml osolonego wrzątku. Dodać jeszcze szczyptę cukru i gotować około 5 minut. Po tym czasie rzodkiewki odcedzić, ponownie wrzucić do garnka i dodać kawałek masła. Całość wymieszać i trzymać na ogniu jeszcze około 3 minut.
Tag: warzywne
Listy
Placki cukiniowo-rzepowe z rukolą i orzechami
by Jadzka • • 0 Comments
Składniki:
- 70 dag rzepy
- 50 dag cukinii
- 2 cebule
- pęczek rukoli
- garść zmielonych orzechów włoskich
- żółtko
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Listy
Papryka z pomidorami
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 10 czerwonych papryk 5 pomidorów 2 cebule 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu winnego sól pieprz Przygotowanie: Na ruszcie w piekarniku układamy paprykę i opiekamy z obu stron. Następnie paprykę obieramy ze skórki i układamy na talerzu. Solimy i pieprzymy z obu stron . Odstawiamy na pół godziny. Następnie polewamy oliwą i skrapiamy octem…



