Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szparagi z pomidorami i cytryną

Składniki:

  • 500 g szparagów
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz
  • 100 g pomidorów koktajlowych

    Sposób wykonania:

    Z cytryny wyciąć 4 plasterki a z reszty wycisnąć sok.
    Następnie ze szparagów  odciąć zdrewniałe końce, pokroić je na mniejsze kawałki i przeszyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać sok z cytryny.
    Całość wymieszać i doprawić  do smaku solą oraz pieprzem.
    Wówczas szparagi  wyjąć  a na tej samej patelni przesmażyć plasterki cytryny oraz pomidory.
    Na koniec ponownie włożyć szparagi  i jeśli to konieczne doprawić do smaku.
    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu  i polać go sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *