Składniki: 50 dkg cienkiej kiełbasy wiejskiej 2 szklanki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej lub kuskus 20 dlg ugotowanej fasolki szparagowej 10 pomidorków koktajlowych 2 pokrojone w kostkę i zeszklone na maśle cebule Dresing: 2 łyżki wytrawnej wódki 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka octu balsamicznego 1/3 szklanki oliwy sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Składniki…
Tag: warzywna
Sałatki
Sałatka mandarynkami pachnąca
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 1 duża główka ulubionej sałaty 10 czarnych oliwek bez pestek 1 obrany, cienko pokrojony ogórek 1 obrane, pokrojone drobno awokado 30 dkg bezpestkowych mandarynek podzielonych na płatki 2 plastry czerwonej cebuli rozkrojonej na połowę ¼ szklanki pokruszonego sera feta Dresing: ½ łyżeczki skórki otartej z mandarynek ¼ szklanki soku pomarańczowego ½ szklanki oliwy 1…
Sałatki z makaronem
Grecka sałatka makaronowa
by Monikia • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg makaronu kolanka ½ szklanki pokrojonego w kostkę sera feta 8 pomidorków koktajlowych 12 oliwek bez pestek 2 szklanki porozdzieranych palcami listków szpinaku lub ulubionej sałaty Dresing: 1/3 szklanki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka posiekanego rozmarynu lub 1 łyżeczka suszonego 1 łyżka posiekanego oregano lub 1 łyżeczka suszonego ½ łyżeczki…
Sałatki
Sałatka ze śledzi, ziemniaków i fasolki szparagowej
by Olga • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg filetów z solonych śledzi 5 ugotowanych ziemniaków 2 cebule 25 dkg ugotowanej fasolki szparagowej majonez sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Śledzie wymoczyć, odcedzić osuszyć, pokroić w poprzek na paseczki. Ziemniaki pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową pokroić na kawałki o długości zbliżonej do paseczków śledzia. Cebulkę obrać, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać…
Sałatki
Sałatka z czerwonej fasoli, pora i oscypka
by shinju • • 0 Comments
Składniki: 1 średniej wielkości oscypek por puszka czerwonej fasoli bez sosu oliwa z oliwek sól pieprz Sposób przyrządzenia: Na tarce zetrzeć oscypka i białą część pora (objętościowo powinno być pora i oscypka mniej więcej po równo). Fasolę osączyć, dorzucić do oscypka i pora. Wymieszać. Dodać około dwóch łyżek oliwy. Doprawić solą i pieprzem do smaku.…