Składniki: 4 gałązki rozmarynu 7 gałązek świeżego tymianku 3 gałązki szałwii 3 gałązki lawendy 2 zmiażdżone ząbki czosnku ½ litra oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Czyste zioła osuszyć na papierowym ręczniku i razem z obranym czosnkiem włożyć do słoika i zalać oliwą z oliwek, szczelnie zamknąć i dobrze wymieszać. Odstawić na 2 tygodnie w ciemne…
Tag: tymianek
Listy
Zupa cebulowa z tymiankiem
by m258 • • 0 Comments
Listy
Grillowany filet z pangi w tymianku
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Pieczyste z biodrówki pachnące tymiankiem
by Paula Kroczak • • 0 Comments
Składniki: 2 kg biodrówki 5 ząbków czosnku ½ szklanki oleju 5 łyżek tymianku 5 łyżek listków szałwii 2 łyżki keczupu 4 łyżki musztardy 4 jabłka olej kilka gałązek świeżego tymianku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku, natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Zioła rozetrzeć z pieprzem, dodać keczup i musztardę.…
Listy
Marchewka z tymiankiem
by Magda • • 0 Comments
Składniki: 4 marchewki 2 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżka masła 4 gałązki tymianku Sposób wykonania: Obrane marchewki pokroić na plasterki i zalać je wodą. Dodać cukier, masło oraz posiekany tymianek. Całość doprowadzić do wrzenia i trzymać na małym ogniu około 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i gotować kolejne 5 minut.