Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Oliwa z ziołami  Iwony

Składniki:

  • 4 gałązki rozmarynu
  • 7 gałązek świeżego tymianku
  • 3 gałązki szałwii
  • 3 gałązki lawendy
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • ½ litra oliwy z oliwek

    Sposób przyrządzenia:

    Czyste zioła osuszyć na papierowym ręczniku i razem z obranym czosnkiem włożyć  do słoika i zalać oliwą z oliwek, szczelnie zamknąć i dobrze wymieszać. Odstawić na 2 tygodnie w ciemne miejsce, po czym przecedzić i przelać do umytej i wyparzonej butelki. Odstawić w chłodne miejsce. Doskonała do mięs, ryb i sosów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *