Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: twaróg

Pasta twarogowa Eli

Składniki: 300 g twarogu 100 g masła 100 g żółtego sera 1 cebula 20 g chrzanu musztarda sól pierz mleko Sposób wykonania: Twaróg przetrzeć przez sito a ser zetrzeć, wymieszać ze sobą. Następnie dodać musztardę, miękkie masło, starty chrzan oraz posiekaną cebulę. Całość dokładnie wymieszać dodając odrobinę mleka i doprawiając do smaku solą oraz pieprzem.…

Mazurek twarogowy z bakaliami

Składniki: 1 kg sera twarogowego 6 jajek 30 ag cukru 20 dag masła 3 ugotowane ziemniaki 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ laski wanilii 10 dag rodzynek 5 dag migdałów 2 łyżki pokruszonych herbatników Sposób wykonania; Blachę wysmarować dość grubo masłem, posypać pokruszonymi herbatnikami. Następnie ser razem z ziemniakami zemleć w maszynce a żółtka utrzeć razem…

Racuszki z twarogu

Składniki: 40 dag twarogu 2 łyżki maki ziemniaczanej ½ szkl. mąki pszennej 5 dag tłuszczu 1 szkl. śmietany Sposób wykonania: Twaróg zemleć po czym dodać mąkę i żółtka. Całość dokładnie wymieszać i połączyć z białkami ubitymi na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Z powstałej masy formować placuszki, które oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym…