Składniki: 100 g twarogu ¾ szkl. mleka sól cukier mielony kminek Sposób wykonania: Twaróg rozetrzeć po czym doprawić do smaku solą oraz cukrem. Następnie dodać mleko i całość ucierać do powstania jednolitej masy.
Tag: twaróg
Grzyby
Pasta grzybowa z serem
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki: 200 g świeżych grzybów 200 g twarogu 200 g żółtego sera 1/3 szkl. wywaru z grzybów 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól Sposób wykonania; Grzyby zalać woda i ugotować po czym odcedzić i zemleć w maszynce. Następnie wrzucić a patelnie z rozgrzanym masłem i podsmażyć. W między czasie twaróg przetrzeć przez sito, wówczas wymieszać…
Sery
Twarogowa pasta z warzywami
by Zbigniew • • 0 Comments
Składniki: 200 g twarogu 5 łyżek majonezu 50 g marchewki 100 g pomidorów 50 g rzodkiewki sól pieprz natka pietruszki sok z cytryny Sposób wykonania: Marchewkę i rzodkiewkę zetrzeć na tarce a pomidory i natkę pietruszki posiekać. Następnie twaróg zetrzeć, wówczas dodać do niego majonez oraz warzywa. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem…
Sery
Twarogowa pasta z szynką
by Zbigniew • • 0 Comments
Składniki: 300 g twarogu 100 g szynki 100 g masła 5 łyżek mleka sól Sposób wykonania: Twaróg przetrzeć przez sito po czym dodać do niego miękkie roztarte masło. Następnie szynkę posiekać i dodać do twarogu razem z mlekiem. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.