Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: twaróg

Sos z twarogu

Składniki: 100 g twarogu ¾ szkl. mleka sól cukier mielony kminek   Sposób wykonania: Twaróg rozetrzeć po czym doprawić do smaku solą oraz cukrem. Następnie dodać mleko i całość ucierać do powstania jednolitej masy.

Pasta grzybowa z serem

Składniki: 200 g świeżych  grzybów 200 g twarogu 200 g żółtego sera 1/3 szkl. wywaru z grzybów 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól Sposób wykonania; Grzyby zalać woda i ugotować po czym odcedzić i zemleć w maszynce. Następnie wrzucić a patelnie z rozgrzanym masłem i podsmażyć. W między czasie twaróg przetrzeć przez sito, wówczas wymieszać…

Twarogowa pasta z warzywami

Składniki: 200 g twarogu 5 łyżek majonezu 50 g marchewki 100 g pomidorów 50 g rzodkiewki sól pieprz natka pietruszki sok z cytryny Sposób wykonania: Marchewkę i rzodkiewkę zetrzeć na tarce a pomidory i natkę pietruszki posiekać. Następnie twaróg zetrzeć, wówczas dodać do niego majonez oraz warzywa. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem…

Twarogowa pasta z szynką

Składniki: 300 g twarogu 100 g szynki 100 g masła 5 łyżek mleka sól Sposób wykonania: Twaróg przetrzeć przez sito po czym dodać do niego miękkie roztarte masło. Następnie szynkę posiekać i dodać do twarogu razem z mlekiem. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.