Składniki: 200 g twarogu 1,5 szkl. ugotowanego na sypko ryżu cebula łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać ją do twarogu. Całość wymieszać, dodając jeszcze ryż. Powstały farsz doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: twaróg
Dodatki
Farsz z twarogu z estragonem do pierożków
by Ola • • 0 Comments
Dodatki
Farsz z sera i kaszy do pierożków
by Ola • • 0 Comments
Składniki: 200 g białego sera 200 g ugotowanej kaszy gryczanej cebula łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym zeszklić ją na rozgrzanym maśle. Następnie dodać ją do sera i dokładnie utrzeć, wówczas dodać jeszcze kasze gryczaną. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wędliny
Pasta z szynki, jajek i serka
by Monika Mierzejewska • • 0 Comments
Składniki: 150 g chudej szynki 1 jajko ugotowane na twardo 1 opakowanie serka czosnkowego sól pieprz 3-4 łyżki gęstego majonezu Sposób wykonania: Z jajka wyjąć żółtko, które utrzeć z dodatkiem serka, majonezu, soli i pieprzu. Następnie szynkę oraz białko posiekać w drobną kostkę i dodać do pasty. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.
Zapiekanki
Zapiekanka z kaszy gryczanej z twarogiem
by Maja Staniszewska • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. kaszy gryczanej 1 ½ szkl. mleka 2 szkl. wody 100 g twarogu łyżka cukru 2 jajka 2 łyżki bułki tartej łyżka śmietany 1 ½ łyżeczki soli 4 łyżki masła Sposób wykonania: Kaszę zalać osoloną wodą oraz mlekiem po czym ja ugotować. W między czasie twaróg zemleć po czym wymieszać go z jajkiem…