Składniki: • 1 szkl. kaszy perłowej • 3 szkl. wody • 3 szkl. mleka • 2 łyzki cukru • 6 łyżek masła • sól • 200 g twarogu • 1 jajko • 3 łyżki bułki tartej • ¾ szkl. śmietany Sposób wykonania: Kaszę zalać wodą i ugotować po czym ja odcedzić i zalać mlekiem. Dodać…
Tag: twaróg
Jajka
Krem bułgarski
by Olga Szydłowska • • 0 Comments
Składniki: 300 g twarogu 100 g masła 1 papryka cebula sól pieprz mleko Sposób wykonania: Masło rozetrzeć aby uzyskało konsystencję gęstej śmietany. Następnie twaróg przetrzeć przez sito i dodać go do masła. Całość wymieszać, rozcieńczając mlekiem. Na koniec dodać posiekaną cebulę oraz paprykę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Sery
Krem twarogowy zielony
by Sabina Smolińska • • 0 Comments
Sosy
Sos twarogowy chudy
by Hanka Kubicka • • 0 Comments
Składniki: 100 g twarogu 1 szkl. śmietany sól cukier pieprz musztarda Sposób wykonania: Twaróg dobrze rozetrzeć po czym wymieszać ze śmietaną. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz musztardą.
Zupy
Zupa na śniadanie
by Otylia Urban • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ l jasnego piwa 50 dag śmietany 18% 6 żółtek 20 dag cukru 20 dag pokruszonego twarogu Sposób wykonania: Piwo doprowadzić do zagotowania po czym zdjąć go z ognia. Następnie śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami gorącego piwa i dodać ją do reszty piwa. Żółtka utrzeć z dodatkiem cukru na puszysta pianę, rozprowadzić piwem…