Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: twaróg

Krem bułgarski

Składniki: 300 g twarogu 100 g masła 1 papryka cebula sól pieprz mleko Sposób wykonania: Masło rozetrzeć aby uzyskało konsystencję gęstej śmietany. Następnie twaróg przetrzeć przez sito i dodać go do masła. Całość wymieszać, rozcieńczając mlekiem. Na koniec dodać posiekaną cebulę oraz paprykę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Zupa na śniadanie

Składniki: 1 ½ l jasnego piwa 50 dag śmietany 18% 6 żółtek 20 dag cukru 20 dag pokruszonego twarogu Sposób wykonania: Piwo doprowadzić do zagotowania po czym zdjąć go z ognia. Następnie śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami gorącego piwa i dodać ją do reszty piwa. Żółtka utrzeć z dodatkiem cukru na puszysta pianę, rozprowadzić piwem…