Składniki:
- 2 białe rzodkwie
- 2 jabłka
- 10 truskawek
- ½ szkl jogurtu naturalnego
- ¼ szkl śmietanki kremówki
- 2 łyżki soku z cytryny
- imbir
- cukier
Składniki:
Składniki: 15 truskawek 2 łodygi selera naciowego melon miodowy sok z cytryny łyżka miodu sól Sposób wykonania; Umyte truskawki obrać z szypułek i przekroić wzdłuż na połówki. Następnie obranego selera pokroić w słupki a melona w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki i wymieszać. Następnie miód wymieszać z sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą…
Składniki: ½ kg truskawek 2 pomarańcze ½ kg cukru Sposób wykonania: Umyte truskawki pozbawione szypułek przełożyć do garnka. Pomarańcze, również obrać, podzielić na cząstki i wrzucić do truskawek. Wrzucić jeszcze skórkę obraną z jednej pomarańczy. Zasypać całość połową cukru i gotować na małym ogniu, do momentu aż owoce staną się szkliste. Pod koniec gotowania wsypać…