Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt z truskawkami i galaretką

 

Składniki:

 

  • 6 jaj
  • 1 ½ szkl cukru
  • 2 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka masła
  • truskawki
  • galaretka truskawkowa

Sposób wykonania:
Jajka utrzeć razem z cukrem po czym dodać mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia i nadal ucierać do uzyskania jednolitej masy.
Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 40 minut.
Po tym czasie wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.
Wówczas rozłożyć na nim truskawki i zalać je tężejąca galaretką przygotowaną według opisu na opakowaniu.
Odstawić na chwile aby galaretka mogła całkowicie zastygnąć.
Wierzch można udekorować według upodobań.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *