Składniki:
- ½ kg sera twarogowego
- 25 dag truskawek
- 1 op galaretki truskawkowej
- 1 ½ szkl śmietany kremówki
- 1 cukier waniliowy
- 10 dag cukru
- ½ cytryny
- 30 dag biszkoptów
- galaretka/owoce do dekoracji
Sposób wykonania:
Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu dodając o połowę mniej wody niż podano w przepisie, odstawić do ostygnięcia.
W między czasie zmielić ser po czym dodać do niego cukier, cukier waniliowy oraz śmietanę.
Całość dokładnie utrzeć na gładką masę.
Następnie dodać do niej zmiksowane truskawki, dokładnie wymieszać.
Natomiast do ostudzonej galaretki dodać sok i skórkę z cytryny i przełożyć do masy.
Dokładnie wymieszać.
Biszkopty rozłożyć na dnie formy i wylać na nie masę serową. na wierzchu wylać galaretke i udekorowac owocami.
Wstawić do lodówki na 6 godzin do zastygnięcia.