Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z białej rzodkwi i truskawek

 

Składniki:

  • 2 białe rzodkwie
  • 2 jabłka
  • 10 truskawek
  • ½ szkl jogurtu naturalnego
  • ¼ szkl śmietanki kremówki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • imbir
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Obrane rzodkwie i jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Natomiast truskawki podzielić na mniejsze cząstki.
    Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
    Następnie jogurt wymieszać ze śmietanką.
    Doprawić do smaku sokiem z cytryny, imbirem oraz cukrem.
    Sosem polać sałatkę i delikatnie przemieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *