Składniki: 1 l wody 45 dag dyni batat ½ szkl orzeszków arachidowych 1/3 szkl suszonej fasoli mung 3 łyżki oleju roślinnego kostka tofu sól 200 g makaronu ryżowego Sposób wykonania: Litr wody doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić obranego batat i dynię pokrojone w kostkę, orzechy oraz fasolę. Całość wymieszać i trzymać na ogniu około…
Tag: tofu
Porady i Ciekawostki
Smażone jarskie trójkąty
by Kaja Gwóźdź • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki soli morskiej 4 ½ łyżeczki chińskiej przyprawy 5 smaków 3 łyżki jasnego brązowego cukru 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego imbiru 450 g sera tofu olej roślinny 2 pory Sposób wykonania: Przyprawę 5 smaków wymieszać z cukrem, solą, posiekanym czosnkiem i imbirem. Następnie tofu pokroić na trójkąty i włożyć do miski z…
Porady i Ciekawostki
Zapiekanka z sera tofu z warzywami
by Damian Kostecki • • 0 Comments
Składniki: 450 g tofu 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych 8 cebulek dymek 2 selery naciowe 125 g brokułów 125 g cukinii 2 ząbki czosnku 450 g szpinaku 425 ml wywaru z warzyw 2 łyżki jasnego sosu sojowego 3 łyżki sosu hoi sin ½ łyżeczki chili w proszku 1 łyżka oleju sezamowego Sposób wykonania: Do…
Porady i Ciekawostki
Zapiekanka z warzyw po chińsku
by Iza Grześkowiak • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżeczki oleju roślinnego 2 marchewki 1 cukinia 4 kolby młodej kukurydzy 125 g kalafiora 1 por 125 g ponikało 225 g sera tofu 300 ml wywaru z warzyw 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki ciemnego brązowego cukru 2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki wytrawnego sherry 1 łyżka mąki kukurydzianej 2 łyżki wody 1…
Porady i Ciekawostki
Smażony ser tofu z warzywami
by Gosia Warchoł • • 0 Comments
Składniki: 450 g sera tofu 150 ml oleju roślinnego 1 por 4 małe kolby kukurydzy 60 g grochu cukrowego 1 czerwona papryka 60 g kiełków bambusa Sos: 1 łyżka chińskiego wina bryzowego 4 łyżki sosu ostrygowego 3 łyżeczki jasnego sosu sojowego 2 łyżeczki cukru pudru Szczypta soli 50 ml wywaru z warzyw 1 łyżeczka mąki…