Składniki: 1 kg tilapii 5 łyżeczek soku z cytryny 2 duże pory 2,5 szklanki wody 30 dkg pieczarek 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety natrzeć solą i pieprzem. W garnku zagotować wodę i wlać sok cytryny. Dodać rybę. Pory umyć , pozostawić białe części, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić, umyć…
Tag: tilapia
Łosoś
Łosoś norweski z piekarnika imbirem pachnący
by Renata Hebel • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z łososia 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu chili szczypta tartego imbiru 2 ząbki czosnku 2 cytryny 1 łyżka brązowego cukru posiekana zielona cebulka Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić, odstawić na 15 minut. Tak przygotowane porcje ryby ułożyć na blasze do pieczenia i upiec w piekarniku.…
Śledzie
Śledzie solone smażone w cieście
by Tomek Siennicki • • 0 Comments
Śledzie
Śledzie w sosie musztardowym
by Halina Stawiarz • • 0 Comments
Składniki: 6 płatów śledziowych 4 łyżki musztardy 4 jajka 2 kiszone ogórki kilka marynowanych grzybków 2 łyżki oleju mleko Sposób przyrządzenia: Śledzie myjemy, moczymy w mleku , żeby nie były za słone, kroimy na porcje. Układamy na półmisku. Jajka gotujemy na twardo, białka siekamy na drobno. Żółtka rozetrzeć z musztardą , dodać posiekane białka i…
Zapiekanki
Zapiekanka z rybą
by Ela Chabros • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 kg pangi 4 duże cebule 1 kg pieczarek 1 szklanka kwaśnej śmietany mąka do panierowania sól, pieprz olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Ziemniaki myjemy i w garnku z osoloną wodą gotujemy, studzimy, kroimy w plasterki. Filety z pangi myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, dzielimy na porcje, przyprawiamy , oprószamy…