
Ciasto:
- 2 szkl. mąki
- sól
- woda
Nadzienie:
- 20 dag twarogu
- 20 dag wędzonej szynki
- 1 cebula
- 2 jajka
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- sól
- pieprz

Składniki:
• pieczarki całe duże 6 sztuk
• szynka wędzona 2 plasterki
• ser żółty Gouda 2 plastry
• jajko na twardo ugotowane 1 sztuka
• czosnek granulowany 1/2 łyżeczki
• pieprz ziołowy do smaku
• sól ziołowa do smaku
Sposób przyrządzenia:
Z pieczarek wycinamy trzonki i drobno kroimy, przesmażamy na patelni. Wrzucamy drobno pokrojona wędlinę. Chwile smażymy i przekładamy do miseczki. Ser żółty kroimy w kosteczkę i dodajemy do miski. Wrzucamy ugotowane żółtko i posiekane białko. Doprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy do kapeluszy z pieczarek i na papierze do pieczenia zapiekamy w 220’C około 15 minut.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa
Składniki: 1 pierś kurczaka 2 białka 4 szkl. rosołu 1 puszka kukurydzy 1 łyżka maki ziemniaczanej 4 łyżki wody 3 łyżki zielonego groszku 1 łyżeczka soli 1 cienki plasterek szynki Sposób wykonania: Pierś kurczaka zemleć w maszynce po czym dodać do niego białka, wymieszać. W między czasie rosół doprowadzić do wrzenia, wówczas wsypać kukurydzę…