
Składniki:
- 30 dkg mrożonego szpinaku
- 10 dkg makaronu
- ½ szklanki mleka
- 1 jajko
- pieprz, sól do smaku
- zielenina do dekoracji

Składniki: 10 dag szpinaku 25 dag czerstwych bułek 8 dag mąki 1 cebula ząbek czosnku łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 3 jajka 15 dag żółtego sera sól pieprz łyżka masła Sposób wykonania: Czosnek oraz cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać sparzony wrzątkiem szpinak. Całość wymieszać, doprawić do smaku i…
Składniki: 8 kromek chleba 300 g szpinaku 8 jajek łyżka masła 2 łyżki starego sera łyżka oliwy sól gałka muszkatołowa sok z cytryny Sposób wykonania: Szpinak zblanszować w osolonym wrzątku około 3 minut po czym go odcedzić, skropić oliwą i doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołową. Następnie kromki chleba zezłocić w piekarniku po czym…
Składniki: ½ kg szpinaku/ może być mrożony / 4 jajka 1 duża czerstwa bułka ½ szklanki mleka 5 dkg masła 3-4 ząbki czosnku tłuszcz sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Szpinak rozmrozić, gotować w niewielkiej ilości osolonej wody około 3-4 minuty, osączyć na sicie, wystudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, przepuścić przez maszynkę. Masło utrzeć…
Składniki: 50 dkg kapeluszy pieczarek 1 cebula 1 szklanka bulionu mięsnego 3 łyżki kwaśnej śmietany kremowej 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki tartego żółtego sera Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, dusić kilka minut mieszając, dodać pieczarki, dusić aż cały sos odparuje. Do duszących…