Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka ze szpinaku

Składniki:

  • ½  kg szpinaku/ może być mrożony /
  • 4 jajka
  • 1 duża czerstwa bułka
  • ½ szklanki mleka
  • 5 dkg masła
  • 3-4 ząbki czosnku
  • tłuszcz
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Szpinak rozmrozić, gotować w niewielkiej ilości osolonej wody około 3-4 minuty, osączyć na sicie, wystudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, przepuścić przez maszynkę. Masło utrzeć z żółtkami i obranym, posiekanym czosnkiem, dodać bułkę, ubitą z białek pianę i szpinak. Doprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Wyłożyć do foremki,  przykryć folią spożywczą i wstawić do kąpieli wodnej na 50 minut. Podawać polane stopionym masłem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *