Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapieczone grzyby

Składniki:

  • 50 dkg kapeluszy pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 szklanka bulionu mięsnego
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany kremowej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki tartego żółtego sera

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, dusić kilka minut mieszając, dodać pieczarki, dusić aż cały sos odparuje. Do duszących się pieczarek dodać mąkę i mieszając wlać bulion. Gotować powoli 5 minut, dodać śmietanę, sól, pieprz. Grzyby z dodatkami umieścić w naczyniu żaroodpornym, posypać serem i zapiec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *