Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Knedle na zielono

Składniki:

  • 10 dag szpinaku
  • 25 dag czerstwych bułek
  • 8 dag mąki
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 3 jajka
  • 15 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła

Sposób wykonania:

  1. Czosnek oraz cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać sparzony wrzątkiem szpinak.
    Całość wymieszać, doprawić do smaku i trzymać przez kilka minut na małym ogniu.
    Następnie dodać pokrojona na kawałki bułkę, jajka, zioła oraz starty ser.
    Całość dokładnie wmieszać i z powstałej masy formować mele kulki, które wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *