Składniki:
- 1 pęczek szparagów
- sól gruboziarnista
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- ½ szkl posiekanych szalotek
- szczypta zmiażdżonego pieprzu
- 1 łyżka wytrawnego białego wina
- cząstki cytryny
Składniki: 3 ziemniaki 3 jajka 1 pęczek białych szparagów 2 łyżki oliwy z oliwek 1 żółtko 1 ząbek czosnku 1 łyżka musztardy miodowej 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka kaparów sól biały pieprz Sposób wykonania: Do żółtka dodać oliwę z oliwek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie utrzeć po czym…
Składniki: po kilka listków różnych sałat 1 awokado 1 łyżka soku z cytryny 1 pęczek zielonych szparagów 4 truskawki 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki oliwy sól pieprz cukier Sposób wykonania: Do truskawek dodać oliwę, ocet balsamiczny, sól oraz pieprz, Całość dokładnie zmiksować na gładką masę. Natomiast szparagi ugotować w osolonej wodzie a sałatę porwać…
Składniki: 2 pęczki szparagów 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka posiekanej szalotki ½ łyżeczki rozgniecionego czosnku 1 łyżeczka posiekanego tymianku 50 ml czerwonego octu winnego 250 ml oleju sól pieprz Sposób wykonania: Szparagi powiązać bawełnianą nitką i gotować na stojąco w osolonym wrzątku około 20 minut. W między czasie musztardę, posiekaną szalotkę, czosnek, tymianek oraz ocet…