Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: szaszłyki

Szaszłyki z kurczaka i papryki Uli

Sezon grillowy w pełni, więc nie może zabraknąć przepisu na smakowite szaszłyki z kurczaka i papryki. Pozostałe składniki przepisu: oliwa z oliwek, tymianek, rozmaryn i czosnek. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka 
  • 1 czerwona papryka 
  • 100 ml oliwy z oliwek 
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki rozmarynu

Mielone szaszłyki Agaty

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne mielone szaszłyki.  Do ich wykonania potrzebujesz: mielonego mięsa, cebuli, czosnku oraz ziół i przypraw. 
 

Składniki:

  • ½  kg mięsa mielonego wołowego 
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki  
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • sól
  • pieprz

Szaszłyki z indyka w miodowo-ziołowej marynacie

Pyszne i sprawdzone przepisy na szaszłyki. Dziś podajemy przepis na szaszłyki z indyka w miodowej marynacie. Przepis zawiera: piersi z indyka, miód, rozmaryn, natkę pietruszki i jałowiec. 
 

Składniki:

  • ½ kg piersi z indyka 
  • 100 ml miodu 
  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • 100 ml oliwy
  • ½  łyżeczki ostrej papryki
  • ½  łyżeczki rozmarynu
  • ½  łyżeczki bazylii
  • kilka ziaren jałowca
  • sól
  • pieprz

Szaszłyki z wieprzowiny z papryką i cebulką

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Szaszłyki z wieprzowiny z papryką i cebulką. Do wykonania przepisu będziesz potrzebować: mięsa wieprzowego, czerwonej papryki, cebulek dymek, musztardy i sosu sojowego. 
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego 
  • 1 czerwona papryka
  • kilka cebulek dymek 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki czerwonej
  • sól
  • pieprz

Wieprzowy szaszłyk Konrada

Poznaj sekret przepysznych przepisów na soczyste szaszłyki. Tym razem przepis na wieprzowe szaszłyki Konrada. Do wykonania przepisu potrzebujesz: wieprzowiny, piwa, czosnku, tymianku i imbiru.  
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego 
  • 350 ml jasnego piwa
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 
  • 2 cebule
  • ½  łyżeczki mielonego imbiru
  • ½ łyżeczki tymianku
  • ½ łyżeczki estragonu
  • sól
  • pieprz