Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: święta

Paluszki krabowe w sezamowej panierce

Składniki: paluszki krabowe ziarna sezamu jajka oliwa z oliwek sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Paluszki krabowe lekko opłukać, obsączyć z wody. Jajka bardzo dokładnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Każdy paluszek umoczyć w jajku i dokładnie otoczyć w ziarnie sezamowym. Smażyć na oliwie do momentu uzyskania złotego koloru.

Sałatka z paluszków krabowych

Składniki: 1 opakowanie paluszków krabowych 1 pęczek rzodkiewek 3 łodygi selera naciowego mały ogórek świeży 1 łyżka zielonego koperku kilka łyżek gęstej kwaśnej śmietany łyżka majonezu łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, biały pieprz   Sposób przyrządzenia: Paluszki krabowe lekko opłukać wodą, obsączyć, pokroić w kostkę. Cienko poszatkować rzodkiewkę, ogórek i łodygi selera, posolić, obsączyć na sicie.…