Składniki: 2 ½ kg żeberek/cały płat/ 1 jajko 1 kg mielonego mięsa wieprzowego słoik papryki konserwowej 1 cebula ½ bułki sól, pieprz do smaku maggi Vegeta Sposób wykonania: Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, powycinać od zewnętrznej strony kostki ,tak aby płat pozostał nie naruszony. Oprószyć solą, pieprzem i Vegetą, polać maggi. Wstawić do lodówki…
Tag: święta
Listy
Biała kiełbasa z pomidorami Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 6 białych kiełbas 5 pomidorów 6 ziemniaków suszona bazylia Vegeta, sól, pieprz do smaku 2 łyżki posiekanego koperku łyżka smalcu Sposób wykonania: Kiełbasę zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut, wystudzić i pokroić na plasterki około 2 cm, podsmażyć na smalcu. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę, połączyć z kiełbasą. Smażyć…
Listy
Biała kiełbasa w tymianku Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Listy
Wielkanocny chrzan z jabłkami
by Pola Cioch • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg tartego chrzanu 20 dkg tartych, kwaśnych jabłek cukier, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Jabłka obrane i pozbawione gniazd nasiennych utrzeć na drobnej tarce i natychmiast połączyć z pozostałymi składnikami.
Listy
Wielkanocny chrzan w occie
by Karina Nogieć • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg świeżo utartego chrzanu 1 szklanka octu spirytusowego 2 szklanki wody 1 łyżka cukru sól do smaku Sposób przyrządzenia: Chrzan zalać w misce szklanką wrzątku, odstawić przykryty aż wystygnie. Dodać ocet, cukier, sól, wymieszać i odstawić na 15 minut. Tak przygotowany chrzan obsączyć z nadmiaru płynu i przełożyć do czystych, szczelnie zamykanych słoiczków.