
Składniki: 1 dojrzałe mango 20 zielonych oliwek ½ puszki czerwonej fasoli 2 pomidory 1 zielony ogórek 10 dkg sera feta 20 dkg fileta z ryby 1 limonka lub cytryna liście sałaty masło sól, biały pieprz Sos winegret: ½ szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka soku cytrynowego Sposób przyrządzenia: Mango przekroić na połowę, usunąć pestki, odkroić…
Składniki: 4 odwłoki średnich krewetek ½ avocado sok cytrynowy cukinia marynowana 1 jajko 1 łyżka groszku konserwowanego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Krewetki rozmrozić jeśli są mrożone. Wypłukać, obsuszyć, jeśli są surowe ugotować w wodzie z solą (2minuty) Dojrzałe lecz nie miękkie avocado przekroić na dwie części, wyjąć…
Składniki: 2 parówki na osobę 1 duży pomidor 20 dkg chudego wędzonego boczku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 posiekana czerwona cebula 1 roztarty ząbek czosnku 1 posiekana papryczka chili 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Cebulę, czosnek, papryczkę obrać, pokroić, przesmażyć na dużej patelni na łyżce oliwy.…
Składniki: 20 dkg sera feta 20 dkg szynki (lub wędliny drobiowej) 4 jajka 1 łyżka starty ostry żółty ser 1 papryka czerwona 1 papryka zielonej 1 pomidor 1 marchewka kapusta pekińska sól, biały pieprz Sos winegret: 10 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki soku cytrynowego 1 łyżeczka octu balsamicznego (lub musztardy) sól, cukier Sposób przyrządzenia:…