Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: świąteczne

Paluszki krabowe zapieczone pod jajkiem

Składniki: 20 dkg paluszki krabowe sok z cytryny 4 jajka 4 łyżki tartego żółtego sera natka pietruszki 1 łyżka masła bułka tarta sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Paluszki krabowe przelać wrzątkiem na sicie, skropić sokiem cytrynowym , lekko przyprawić. Przygotować cztery szklane kokilki. Wysmarować je masłem, obsypać tartą bułką. Paluszki pokroić w kostkę, wymieszać z posiekaną…

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 marchewki 2 cebule 3 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki octu winnego 3% 4 łyżki majonezu natka pietruszki sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Marchew obrać pokroić w „zapałki, blanszować, pozostawić do obsączenia. Cebulę obrać, pokroić w cienkie pół plastry, blanszować, obsączyć. Marchewkę i cebulę w osobnych miseczkach…

Jajka zapiekane z serowym farszem

Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 2 surowe żółtka z jaj 3 łyżki startego sera gołda 1 łyżka masło utarte ze śliwkami suszonymi 1 łyżka masła 1 łyżka śmietany 1,5 łyżki mąki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka ugotowane na twardo obrać, podzielić na połówki, wyjąć żółtka. Gotowane żółtka, ser tarty, żółtka surowe, pieprz i sól…

Wielkanocna Sałatka Kolorowa

Składniki : puszka kukurydzy puszka zielonego groszku puszka czerwonej fasolki 4 marchewki 1 pietruszka 4 jajka 1/4 selera 1 duży majonez sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Do dużej miski wsypać odsączone warzywa z puszek. Marchewki, pietruszkę i seler gotować tak, aby było miękkie. Po ugotowaniu obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę(drobną). Jajka ugotować na…