Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocna Sałatka Kolorowa

Składniki :

  • puszka kukurydzy
  • puszka zielonego groszku
  • puszka czerwonej fasolki
  • 4 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 4 jajka
  • 1/4 selera
  • 1 duży majonez
  • sól i pieprz


Sposób przyrządzenia:
Do dużej miski wsypać odsączone warzywa z puszek. Marchewki, pietruszkę i seler gotować tak, aby było miękkie. Po ugotowaniu obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę(drobną). Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić w małą kosteczkę. Dodać majonez i doprawić do smaku. Sałatkę włożyć do lodówki i odczekać 3-4 godziny, aż nabierze smaku i zapachu.
Życzę Smacznego !

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *