Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica z pieczarkami, brokułami i papryką

Składniki:

    • 50 dkg polędwicy wołowej
    • 1 średni brokuł
    • 2 czerwone papryki
    • 15 dkg pieczarek
    • oliwa z oliwek
    • 5 suszonych śliwek
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Różyczki brokuł obgotować przez 4 minuty w osolonej wodzie, odcedzić. Paprykę oczyścić, pokroić w paski. Umyte i obsączone pieczarki pokroić w plastry. Śliwki przekroić na 4 części. Mieszą pokroić na plasterki, oprószyć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać mięso i po 1 – 2 minut śliwki suszone, pieczarki, paprykę, dusić razem 5 minut, dodać brokuły, jeszcze chwilę dosiać razem delikatnie mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *