Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paluszki krabowe zapieczone pod jajkiem

Składniki:

    • 20 dkg paluszki krabowe
    • sok z cytryny
    • 4 jajka
    • 4 łyżki tartego żółtego sera
    • natka pietruszki
    • 1 łyżka masła
    • bułka tarta
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Paluszki krabowe przelać wrzątkiem na sicie, skropić sokiem cytrynowym , lekko przyprawić. Przygotować cztery szklane kokilki. Wysmarować je masłem, obsypać tartą bułką. Paluszki pokroić w kostkę, wymieszać z posiekaną zieleniną, przełożyć do kokilki. Na każdą wybić jajko tak aby żółtko się nie rozlało, posypać tartym serem. Zapiekać w piekarniku około 8 minut w temperaturze 180 stopni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *