Składniki:
-
- 4 steki wołowe o grubości 2 cm
- 1 łyżka sosu sojowego
- ½ łyżeczki pieprzu
- szczypta ostrej papryki
- 2 łyżki oleju
- 2 pomidory
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- ząbek czosnku
- sól, pieprz do smaku
Read more →
Składniki:
- 1,5 kg polędwicy z jelenia pokrojone w plastry o grubości 2,5 cm
- ¼ szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka musztardy w proszku
- ½ łyżeczki pieprzu
- sól do smaku
- 2 łyżki oleju
- 1 pokrojona w plastry cebula
- 1 pokrojona w plastry marchewka
- 1 szklanka rozdrobnionych pomidorów konserwowych
Read more →
Składniki:
-
- 2 duże steki wołowe o grubości około 2,5 cm
- sól, pieprz
Masło rozmarynowe:
-
- 3 łyżki tartego sera Roquefort
- 3 łyżki masła
- 2 łyżeczki drobno posiekany rozmaryn
- 1 łyżeczka zgniecionego w prasce czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
Read more →
Składniki:
-
- 4 steki z halibuta po 25 dkg każdy
Marynata:
-
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok z 1 cytryny
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- 4 posiekane szalotki
Read more →
Składniki:
-
Marynata:
-
- ½ szklanka oliwy
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki posiekanego oregano
- sól, pieprz
Read more →