Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: spaghetti

Makaron fettuccine ze szparagami i szynką

Składniki: 50 dkg oczyszczonych pokrojonych na kawałki szparagów 25 dkg makaronu wstążki 15 dkg pokrojonej w kostkę szynki 1 łyżka oliwy 2 pokrojone w drobną kostkę cebule 2 posiekane drobno ząbki czosnku 1 łyżka octu balsamicznego sól, pieprz i papryka do smaku tarty parmezan Sposób przyrządzenia: Makaron i szparagi zalać wrzątkiem, gotować 3 minuty, odcedzić…

Spaghetti z białym sosem włoskim

Składniki: 30 dkg makaronu spaghetti 15 dkg mielonego mięsa oliwa z oliwek 1 pokrojona w kostkę cebula sól, pieprz tarty parmezan 5 dkg mąki 5 dkg masła 2 szklanki mleka Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć 3 minuty, dodać mielone mięso smażyć mieszając aż mięso zmieni kolor na brązowy, odstawić w ciepłe…

Spaghetti z owocami morza Iwony

Składniki: 40 dkg makaronu spaghetti ½ kg owoców morza/ mrożonki, mieszanka/ cebula czosnek 2 marchewki żółta i zielona papryka mała cukinia sok z ½ cytryny koncentrat pomidorowy szklanka białego wytrawnego wina 2 łyżki koniaku szczypta cukru sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mieszankę owoców morza  rozmrozić, skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą i pieprzem,…

Makaron z kurkami i fasolką- Iwony

Składniki: 25 dkg fasolki szparagowej 20 dkg makaronu rurki 15 dkg świeżych kurek 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 cebulka ząbek czosnku 4 litry wody 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę  umyć, odciąć końce. Zagotować wodę, osolić, włożyć  fasolkę, gotować ok10 minut na pół twardo. Wyjąć  i natychmiast…