Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: smażone

Szparagi duszone z rzodkiewką

Składniki: 1 kg oczyszczonych, świeżych szparagów pociętych na 5 cm kawałki 1 łyżka oliwy 5 pokrojonych szalotek 1 pęczek rzodkiewki pokrojonej w cienkie plastry 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki 1 łyżka masła sok z połowy cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną szalotkę, smażyć mieszając kilka minut, dodać szparagi i…

Sznycle w zielonym sosie

Składniki: 6 sznycli cielęcych jajko ¼ szklanki mleka 6 łyżek maki pszennej ½ szklanki bułki tartej 4 łyżki oleju 3 łyżki masła 2 ząbki czosnku szklanka zielonego groszku 2 szklanki rosołu z kurczaka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić. Jajko wymieszać z mlekiem. Sznycle posolić, panierować w mące, jajku i…

Kurczak Tariyaki

Składniki: 4 filety z kurczaka olej   Marynata: ½ szklanki słodkiej Saki 1/3 szklanki sosu sojowego 3 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżka Saki 1 łyżka tartego imbiru Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty dokładnie wymieszać w czystym słoju. Umyte i osuszone filety z kurczaka zalać marynatą. Nie wykorzystaną marynatę możemy zachować. Znakomicie przechowuje się w lodówce. Zamarynowane…

Schabowe w pikantnej panierce Iwony

Składniki: 4 plastry schabu przyprawa do mięsa 4 jajka paczka pikantnych krakersów 1 szklanka bułki tartej 2 łyżki mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Plastry schabu umyć, osączyć na papierowym ręczniku, lekko rozbić, oprószyć przyprawą do mięsa, szczyptą pieprzu i soli do smaku. Krakersy drobniutko rozkruszyć, wymieszać z mąką i tartą bułką. W…

Roladki schabowe w musztardzie i zielonym pieprzu

Składniki: 8 kotletów schabowych ½ szklanki musztardy francuskiej 2 łyżeczki zielonego konserwowego pieprzu 4 łyżki  musztardy chrzanowej 2 średnie posiekane cebule 2 łyżki  tartego chrzanu pieprz cytrynowy słodka mielona papryka olej mąka Sposób przyrządzenia: Kotlety rozbić, oprószyć  cytrynowym pieprzem. Musztardy wymieszać z chrzanem, cebulą i zielonym pieprzem, dodać  2 łyżki wody, doprawić do smaku papryką,…