Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: smażona

Sandacz w pomidorach i pieczarkach podany

Składniki: 50 dkg filetów z sandacza 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 pomidory 10 dkg pieczarek 3 łyżki białego, wytrawnego wina3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy grzanki z białego pieczywa sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Filety z sandacza umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić solą i pieprzem. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać.…

Karp duszony z warzywami w piwie z miodem

Składniki: 1 kg filetów z karpia 5 dkg masła 2 cebule 1 korzeń pietruszki 2 marchewki 1 łyżeczka miodu ½ szklanki jasnego piwa sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety pokroić na porcje. Warzywa obrać, cebulę pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę w cienkie słupki. W rondlu rozpuścić masło, dodać warzywa, smażyć mieszając…

Karp w sosie z pomidorów i grzybów

Składniki: 1 karp o wadze około 1,5 kg 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej Sos: 10 dkg pieczarek lub grzybów leśnych 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 2 cebule 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki gęstej śmietany kremowej 2 szklanki bulionu rybnego posiekana natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia:…

Karp po śródziemnomorsku

Składniki: 1 kg filetów z karpia 5 filetów anchois 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej Sos: 10 dkg boczku 1 cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka śmietany kremowej sól, pieprz, papryka do smaku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Po 15 minutach porcje ryby od strony…

Filet z łososia z sosem z owoców tropikalnych

Składniki: 1 kg filetów z łososia 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki sezamu sól, pieprz olej i masło do smażenia Sos: 4 łyżki pokrojonych w kostkę owoców (mango, nektarynka, pomarańcza, awokado…) 4 łyżki jogurtu 1 łyżeczka soku z cytryny sól, mielone chili do smaku Sposób przyrządzenia: Ryby dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić…