Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp w sosie z pomidorów i grzybów

Składniki:

  • 1 karp o wadze około 1,5 kg
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • sól, pieprz
  • olej

    Sos:

  • 10 dkg pieczarek lub grzybów leśnych
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 cebule
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1/3 szklanki gęstej śmietany kremowej
  • 2 szklanki bulionu rybnego
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Karpia sprawić, umyć, osuszyć, wyfiletować dokładnie, pokroić na porcje, przyprawić. Z głowy usunąć oczy i łuki skrzelowe, przekroić ją na połowę. Kręgosłup, płetwy i głowę zalać 3 szklankami wody, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować aż 1/3 płynu odparuje. Porcje ryby obtoczyć w wymieszanych mąkach, obsmażyć na złoty kolor, odłożyć. Przygotować sos. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć mieszając aż stanie się szklista, dodać grzyby i koncentrat pomidorowy, dusić aż cały płyn odparuje. Do rondla dodać mąkę, smażyć chwilę mieszając, dodać przygotowany bulion rybny, przyprawy, mieszając podgrzewać. Dodać śmietanę, wymieszać. Do tak przygotowanego sosu włożyć obrumienione porcje karpia, podgrzewać nie dopuszczając do wrzenia przez 5 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Roman Waksmański

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *