Składniki:
- 4 łyżki ketchupu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki oku z cytryny
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki sosu sojowego
- szczypta pieprzu
Składniki:
Składniki: 1 kg filetów z pangi Marynata: 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy miodowej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziół prowansalskich Sposób wykonania: Do musztardy dodać sok z cytryny, sos sojowy oraz oliwę z oliwek. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić ziołami prowansalskimi. Powstałą marynatą natrzeć pangę i…
Składniki: 1 kg dorsza Marynata: 2 mandarynki 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Z mandarynek wycisnąć sok po czym dodać do niego posiekany czosnek oraz oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą marynatą zalać rybę i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie…
Składniki: 4 pstrągi 2 łyżki masła 1 łyżka wódki jałowcówki kilka ziarenek jałowca 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Do masła dodać wódkę, sól oraz pieprz. Całość dokładnie utrzeć na gładką pastę. Następnie pstrąga skropić sokiem z cytryny a w środku natrzeć pastą maślaną. Piec rybę w specjalnym koszyczku na grillu.