Składniki: 8 kotlecików jagnięcych 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka posiekanej bazylii Sposób wykonania; Czosnek oraz bazylię posiekać po czym dodać d nich sok z cytryny oraz oliwę. Dokładnie wymieszać. Marynatę rozłożyć na kotletach jagnięcych i odstawić na całą noc. Następnego dnia upiec na grillu z…
Tag: smaczne
Listy
Halibut z zielonym sosem
by Justyna Kumor • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów halibuta 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej bazylii 2 ząbki czosnku kilka filetów anchois 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz szczypta cukru Sposób wykonania: Halibuta oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować oliwą. Następnie piec na grillu w specjalnym do tego koszyczku. W między…
Listy
Tilapia z cebulą
by Konrad Kosmowski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z tilapii 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka estragonu sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę drobno posiekać po czym wymieszać ją z oliwą z oliwek. Doprawić do smaku estragonem, solą oraz pieprzem. Powstałą mieszankę przełożyć na filety rybne i odstawić całość na 30 minut. Po tym czasie piec ryby…
Listy
Dorsz pieczony w boczku na grillu
by Teresa Wajs • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z dorsza 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka tymianku kilka plasterków boczku sól pieprz Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze paseczki. Każdy oprószyć solą, pieprzem oraz tymiankiem. Posmarować jeszcze musztardą. Następnie każdy kawałek ryby owinąć plasterkiem boczku. Piec na grillu z obu stron na złoty kolor.

