Składniki: 400 g gryczanego makaronu 3 cebule 1 łyżka oleju 600 ml dashi Sposób wykonana: Makaron gotować około 7 minut w osolonym wrzątku po czym go odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie cebulę pokroić w paski i razem z makaronem smażyć na rozgrzanym grillu z dodatkiem oleju. Przed podaniem zalać całość gorącym bulionem.
Tag: smaczne przepis
Listy
Smażony makaron z jajkiem
by Katarzyna Garncarek • • 0 Comments
Składniki: 250 g makaronu ryżowego 2 cebule cukrowe 6 łyżek oleju roślinnego 6 jajek 1 łyżeczka proszku curry 1 łyżka pasty fasolowej 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżeczka rozgniecionych nasion kolendry ½ pęczka bazylii Sposób wykonania: Cebulę pokroić w paski, które zeszklić na rozgrzanym oleju. W między czasie jajka roztrzepać z curry, pastą fasolową oraz…
Listy
Makaron z pędami bambusa i szparagami
by Wanda Bazydło • • 0 Comments
Składniki: 250 g makaronu jajecznego 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 2 marchewki 200 g pędów bambusa 1 wiązka zielonych szparagów 1 por 4 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki sosu ostrygowego 6 łyżek sosu słodko-kwaśnego Sposób wykonania: Papryki pokroić w paski, marchewki na plasterki, pora w krążki a pędy bambusa i…
Listy
Makaron z fasoli nung z brokułami
by Grażyna Nestorowicz • • 0 Comments
Składniki: 250 g makaronu z fasoli mungo 2 brokuły ½ pęczka kolendry 4 łyżki oleju 4 łyżki sosu rybnego 6 jajek 1 łyżeczka proszku curry 6 łyżek sosu słodko-kwasnego Sposób wykonania: Brokuły podzielić na różyczki po czym przesmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać do niego 2 łyżki sosu rybnego, wymieszać i wyjąć z patelni.…
Listy
Penne z kawałkami wątróbek
by Artur Terlikowski • • 0 Comments
Składniki: 350 g kurzych wątróbek 500 g makaronu penne sól 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g masła 2 łyżki tartej skórki pomarańczy 2 liście laurowe 120 ml czerwonego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany pieprz Sposób wykonania: Posiekana cebulę ora czosnek udusić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojoną na kawałki wątróbkę, skórkę…