Składniki:
-
- 4 grube plastry boczku
- 1 grubo posiekana główka kapusty
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- sok cytrynowy – opcjonalnie
Składniki: 1 drobno posiekana kapusta 1 łyżka oleju ½ szklanki posiekanej szalotki 2 posiekane ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy ziarnistej 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka kurkumy ¼ szklanki rozpuszczonego masła sól, pieprz, ocet ryżowy do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek i szalotkę, smażyć mieszając 2 minuty. Dodać musztardę, curry i kurkumę,…
Składniki: 1 kg tłustych ryb morskich pokrojonych na dzwonka 2 pokrojone w paseczki kalmary 25 dkg oczyszczonych, średnich krewetek 3 szklanki wody 2 kawałki trawy cytrynowej (po około 10 cm) 3 rozgniecione ząbki czosnku 3 pokrojone na ćwiartki pomidory 2 łyżeczki soli morskiej sok z cytryny 2 oczyszczone papryczki chili kilka listków naci kolendry Sposób…
Składniki: 50 dkg odwłoków średniej wielkości krewetek 25 dkg świeżych muli 1 pokrojona w kostkę cebula 2 drobno posiekane ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 4 pokrojone w kostkę pomidory 1 szklanka pikantnego sosu pomidorowego 1 pokrojony w kostkę ziemniaki 1 pokrojona w plastry łodyga selera naciowego 1 pokrojona w paseczki zielona papryka 1 pokrojona w…
Składniki: ½ kg filetów ze skórą z dorsza, łososia, turbota itp. 50 dkg mieszanki owoców morza 2 pokrojone w plasterki marchewki 1 pokrojona w kostkę cebula 2 pokrojone ząbki czosnku 5 dkg mąki ½ szklanki oliwy ½ szklanki białego wytrawnego wina 3 łyżeczki posiekanej natki pietruszki 2 pokrojone łodygi selera naciowego 2/3 szklanki piure ziemniaczanego…