Składniki:
- 4 śledzie
- 2 łyżki mąki
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Składniki: 1/2 kg. filetów śledziowych łyżeczka cynamonu cebula 4 łyżki miodu 4 łyżki rodzynek oliwa Przygotowanie: Rodzynki namaczamy w ciepłej wodzie. Śledzie kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w półplasterki. Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę, dodajemy miód, cynamon, rodzynki i mieszamy. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Ryby układamy w misce, a na nie wykładamy zawartość patelni.…
Składniki: 1/2 kg śledzi marynowanych 1/2 kg cebuli kilka suszonych grzybków koncentrat pomidorowy (mały słoiczek) pieprz majeranek vegeta Sposób przyrządzania: Śledzie pokroić w paski. Grzybki ugotować do miękkości, pokroić w cienkie paseczki. Cebulę usmażyć na złoto, dodać pokrojone grzybki, koncentrat i przyprawy. Zalać szklaną wody, dusić kilka minut. Wystudzoną zalewę wymieszać ze śledziami, schłodzić w…
Składniki: 20 dag. płatów śledziowych 1 słoik marynowanych grzybków 2 cebule 2 marchewki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy sól pieprz Sposób przyrządzenia Wymoczone w zimnej wodzie śledzie przekroić na pół. Każdy kawałek śledzia zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Cebulę pokroić w plasterki. Marchewki zetrzeć na tarce. Razem z cebulą podsmażyć na oliwie.…
Składniki: 5 filetów śledzia solonego 1 cebula 4 łyżki soku cytrynowego 4 łyżki oleju ½ łyżeczki ziaren gorczycy ½ łyżeczki ziaren kolendry 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety śledziowe wypłukać, zalać wodą na kilka minut, wodę odlać i zastąpić ją świeżą z dodatkiem mleka. Śledzie moczyć do momentu uzyskania…