Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w korzennej marynacie

Składniki:

  • 5 filetów śledzia solonego
  • 1 cebula
  • 4 łyżki soku cytrynowego
  • 4 łyżki oleju
  • ½ łyżeczki ziaren gorczycy
  • ½ łyżeczki ziaren kolendry
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Filety śledziowe wypłukać, zalać wodą na kilka minut, wodę odlać i zastąpić ją świeżą z dodatkiem mleka. Śledzie moczyć do momentu uzyskania pożądanego smaku. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Sok cytrynowy wymieszać z olejem, i pogniecionymi przyprawami, dodać cebulę. Wymoczone śledzie odsączyć, pokroić zalać w słoju marynatą, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *