Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety śledziowe z grzybami

Składniki:

  • 20 dag. płatów śledziowych
  • 1 słoik marynowanych grzybków
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia
    Wymoczone w zimnej wodzie śledzie przekroić na pół. Każdy kawałek śledzia zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Cebulę pokroić w plasterki. Marchewki zetrzeć na tarce. Razem z cebulą podsmażyć na oliwie. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić i wymieszać. Przełożyć na półmisek. Ułożyć na nich śledzie, posypać marynowanymi grzybkami i skropić oliwą.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *