Składniki: 50 dag ziemniaków 15 dag marynowanych grzybów 20 dag kapusty pekiśńkiej 3 ogórki kisozne 2 cebule 3 łyżki majonezu łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania; Ziemniaki ugotować po czym je obrać i pokroić w kostkę. Następnie grzyby odsączyć z zalewy i przekroić na połówki lub pozostawić w całości. Kapustę poszatkować, ogórki na plasterki a…
Tag: marynowane grzyby
Listy
Sałatka ziemniaczana ze śledziem i grzybkami
by Bożena Łapińska • • 0 Comments
Składniki: ½ kg ziemniaków ugotowanych w łupinach 2 średnie cebule 2 kwaszone ogórki kilka marynowanych grzybków 2-3 średnie płaty śledziowe pokrojone w kostkę szklanka majonezu zielenina Sposób wykonania: Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę, cebulę posiekać, ogórki pokroić w plasterki. Następnie grzybki pokroić paseczki, śledzie pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, polać majonezem i posypać posiekaną…
Listy
Filety śledziowe z grzybami
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 20 dag. płatów śledziowych 1 słoik marynowanych grzybków 2 cebule 2 marchewki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy sól pieprz Sposób przyrządzenia Wymoczone w zimnej wodzie śledzie przekroić na pół. Każdy kawałek śledzia zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Cebulę pokroić w plasterki. Marchewki zetrzeć na tarce. Razem z cebulą podsmażyć na oliwie.…
Dipy
Pikantny dip
by Izabella Żuber • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. majonezu główka czosnku 1/3 szkl. marynowanych grzybów kiszony ogórek ½ łyżeczki pieprzu sól ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki Sposób wykonania: Pokrojone grzyby, ogórek ora czosnek przetrzeć przez sito aby powstał jednolita masa. Następnie dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Grzyby marynowane
Marynowane grzybki z kawałkami jabłka
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 300 g marynowanych grzybów 1 jabłko 2 cebule 3 łyżki oleju sól cukier pieprz koperek Sposób wykonania: Jabłko zetrzeć na tarce, cebulę posiekać a grzyby pokroić w słupki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i skropić olejem. Przed podaniem udekorować koperkiem.